top of page

Subsidies voor duurzaam wonen

 

De overheid subsidieert duurzaam wonen

De overheid betaalt mee aan de verduurzaming van uw huis, daarom is uw investering een stuk lager.

Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Wij zorgen door de aanvraag van de subsidies voor de verduurzaming van uw huis. Het is heel belangrijk dat dit goed gebeurt en u precies aan alle regels voldoet. Want alleen dan krijgt u de subsidie waar u recht op heeft en vist u niet achter het net. 

 

Wat zijn de mogelijkheden:

Subsidie op een warmtepomp


Voor de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler heeft de overheid € 100 miljoen subsidie gesteld in 2018. De bedragen zijn fors. Afhankelijk van het type, merk en geïnstalleerd vermogen van de warmtepomp kunt u een subsidie krijgen van € 1000 tot € 2.500 euro. Hierdoor kan u nu nog voordelig een warmtepomp aanschaffen.

Verlaagd BTW tarief op isolatiewerk


Het btw-tarief voor isolatie van uw dak, vloer en muren is 6%. Dit verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten, niet op de materialen zelf. Uw woning moet dan wel ouder zijn dan twee jaar om voor dit gunstige tarief in aanmerking te komen.

Terugvragen alle betaalde BTW op zonnepanelen


Ook kunt u als woningeigenaar de btw (21%)  op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Als u uw woning voorziet van zonnepanelen wordt u eigenlijk een kleine energieproducent en daarmee wordt u door de belastingdienst aangemerkt als ‘ondernemer’. Het voordeel is dat u dan de btw terug kunt terug vragen. Dit scheelt al snel 1000 tot 2000 Euro aan btw. MHEZ kan dit voor u regelen als onderdeel van het totaalpakket naar het verduurzamen van uw woning.

Gemeente subsidieert ook nog in veel gevallen


Verschillende gemeenten geven aanvullende subsidies op verduurzaming van uw woning, bijvoorbeeld voor isolatie, voor zonnepanelen of voor een warmtepomp. De hoogte van de subsidies verschillen sterk per gemeente en zijn gebonden aan bepaalde voorwaarden. MHEZ kent de mogelijkheden en helpt u bij het aanvragen van dergelijke subsidies.

Maak gebruik van saldering wetgeving eigen opwek


Bij een nul-op-meter-woning maakt u gebruik van eigen opgewerkte energie. Alle eigen opgewekte energie mag u op jaarbasis aftrekken van alle energie die u gebruikt via uw energieleverancier. Dit heet 'Salderen'. Over die opgewekte energie betaalt u geen leveringstarief, energiebelasting, toeslag duurzame energie en btw. 

Wij nemen de mogelijkheden voor subsidies ook mee in het Energieplan. 

 

 

bottom of page